tuinontwerp

VIA 3D BELEVING LATEN WE U AL PROEVEN VAN UW DROOMTUIN
Aan welke voorwaarden dient een tuin te voldoen om iemand gelukkig te maken? Een vraag waar we als groene-plan-team een antwoord trachten op te geven. Via een verkennend gesprek peilen we naar uw eigenste wensen, voorwaarden en voorkeuren en bespreken we in overleg de mogelijkheden en beperkingen die jouw groene ruimte biedt.
Nadat we de nodige gegevens zoals afmetingen, niveaus, voorschriften, plannen van de woning, foto’s e.d. verzamelden, kunnen we aan de slag met het tuinontwerp.

Onze jarenlange ervaring en referenties helpen ons hierbij en enkele weken later spreken we opnieuw af om een virtuele wandeling te maken door de tuin van je dromen aan de hand van een realistische 3D- film.

DYNAMISCHE PERCEPTIE "WE TRY TO WALK THAT EXTRA MILE..."
Een ontwerpproces is pas geslaagd wanneer we verder gaan dan 3 dimensies.

Misschien is het allerbelangrijkste wel de "tuinbeleving", de warmte die je ervaart in een groene buitenruimte. De tuin is niet langer meer het kader rond het schilderij, maar werd een onderdeel van onze leefwereld. Cocoonen in de kamer met het warmste licht... Spelen, verpozen, dineren, beleven en ervaren; geen gezelligere woonruimte dan de tuin, ondertussen een onafscheidelijk deel van onze woning.

Prikkelen, mooi zijn, uitnodigen ,nieuwsgierig maken; allemaal eigenschappen die een goed tuinontwerp in zich draagt.

Op weloverwogen wijze trachten we de natuur een beetje bij te sturen, soms met discrete ingrepen en gebruikmakend van bestaande bomen of sterke elementen, soms met romantische, serene accenten , dit steeds met het totaalplaatje in het achterhoofd. Louter een bad of bijgebouw ergens neerpoten, staat mijlenver van onze filosofie om steeds de totaliteit voor ogen te houden. Men plaatst ook geen jacuzzi in een caravan!

Opteer voor blijvende oplossingen waar nadien geen gemorrel in de marge meer hoeft en kies steeds voor een totaalconcept. Een tuin mag geen patchwork worden van verschillende stijlen, men wordt er enkel onrustig van. Doe het in één keer goed!

CHRONOLOGIE
Van A tot Z...
Alles gaat van start met overleg en uitleg van onze manier van werken. Een geslaagd tuinontwerp is immers een gevolg van interactie tussen klant en architect/aannemer.
Na opmeting en het nemen van foto’s wordt een eerste 3D- presentatie voorbereid. Meestal ligt dit voorstel voor 90% in lijn met uw verwachtingspatroon.
U krijgt de tijd om alles even te laten bezinken waarna eventuele aanpassingen gemaakt worden in functie van gegeven op-of aanmerkingen.
Na consensus wordt het tuinontwerp uitgewerkt in werkbare detailplannen (meetstaat, beplantingsplan, matenplan, verlichting, etc.), samen met een gedetailleerde offerte. Nadien kan op basis hiervan nog wat finetuning volgen zodat zowel aannemer als klant precies op dezelfde golflengte zitten.
Er wordt een uitvoeringsplanning voorgesteld, eventuele vergunningen aangevraagd voor bad en/of bijgebouwen en dan kan de uitvoering van het project van start gaan.
Bij ’t Groene Plan doen we alles in eigen beheer.
Opvolging en, indien gewenst, onderhoud van bad en tuin zal nadien zorgen voor decennialang genieten.