awards

Al meerdere jaren werden we beloond met awards uitgereikt bij de wedstrijd van de Belgische Zwembadbouwer van het jaar ism met Zwembadenplus en de Belgian Swimming Pool Association (BSPA). Elk jaar selecteert een vakkundige jury de mooiste projecten van het jaar die vervolgens een gouden, zilveren of bronzen vermelding krijgen. Dit eresaluut van een professionele jury is de kroon op het werk en op de tomeloze inzet van onze medewerkers maar is ook een kwaliteitsmerk tegenover onze vele klanten.

2020-2021 GOUD IN DE CATEGORIE:

HYBRIDE ZWEMVIJVERS

hybride zwemvijver goud 2020-2021

HYBRIDE ZWEMVIJVER MET VLOEIBAAR ROLLUIK. Puur zwemgenot in de zomer, een esthetische meerwaarde in de winter. Van deze hybride zwemvijver hebben de eigenaars het hele jaar door plezier. En dat kan ook niet anders wanneer je ziet hoe minutieus dit project werd afgewerkt. Zo bestaat de bodem uit een grijze, gevlekte natuursteen die uit India werd geïmporteerd. In het houten dek werden vijf spuitmonden geïnstalleerd. De waterbehandeling loopt volledig automatisch. En er is een ruime plage met een prachtige trap die over de hele breedte loopt. Bovendien wordt het water in de zomer afgedekt met een vloeibaar rolluik. Dit is een volkomen veilig product dat de verdamping van het water tegengaat en de warmte insluit.

2019-2020 ZILVER IN DE CATEGORIE:

HYBRIDE ZWEMVIJVERS

hybride zwemvijver zilver 2019-2020

Glashelder. Het water van deze speelse zwemvijver is glashelder. Naast zijn vloeiende vrije vorm zijn er heel wat decoratieve elementen die de aandacht trekken. Zoals de bodem in tegels van Belgische blauwe steen en de mooie ronde trap. Of wat dacht je van de rotsblokken langs de kant en de grote zitsteen op de bodem.

2018-2019 GOUD IN DE CATEGORIE:

HYBRIDE ZWEMVIJVERS

hybride zwemvijver goud 2018-2019

Een luxueuze uitstraling. De bekleding van de bodem van deze hybride zwemvijver is uitgevoerd in Belgische hardsteen. Ook de trap en de plage zijn in dezelfde strakke hardsteen tegels uitgevoerd. Dat geeft de vijver een luxueuze uitstraling. Verder zijn de randen gedeeltelijk in grasrandprofiel en gedeeltelijk sluiten ze aan op het hardhouten terras. Het moeras ligt afgescheiden van de zwemvijver.

2017-2018 GOUD IN DE CATEGORIE:

HYBRIDE ZWEMVIJVERS

hybride zwemvijver goud 2017-2018

Unieke waterkleur door blue grey folie. De tegelstructuur in de zwemvijver is een prachtig decoratief element. De TPO blue grey folie zorgt voor een unieke waterkleur. De kleine muur van basaltsteen breekt het strakke uitzicht. De waterschaal die in de muur werd ingebouwd, zorgt voor de nodige beweging. Ook vanuit de verder naar boven oplopende tuin heeft men een prachtig zicht op het geheel van de gerestaureerde woning met zwemgelegenheid.

 

2017-2018 ZILVER IN DE CATEGORIE:

ZWEMBADEN TOT €60.000

zwembad zilver 2017-2018

Uitgebreide overloopzone voor de kinderen. Zowel de tegels van het terras als van het zwembad zijn langwerpige houtstructuurtegels. In de eerste plaats vormt het terras op die manier een perfecte overgang naar het prachtige houten poolhouse. In het zwembad geven die tegels in houtstructuur een heel aparte waterkleur. Het zwembad heeft een uitgebreide overloopzone in de vorm van het naastliggend terras dat onder water kan gezet worden. Vooral de kinderen vinden dit de max. De afboording gebeurde via grasrandprofielen waardoor het bad meer uitstraling krijgt in de kleine tuin.

 

2016-2017 GOUD IN DE CATEGORIE:

HYBRIDE ZWEMVIJVERS

hybride zwemvijver goud 2016-2017

Kabbelende zuiderse sfeer. Deze zwemvijver loopt over aan drie zijden. Het water kabbelt zachtjes over de schuine en brede overloop van de vijver en geeft een effect alsof je op het strand door de opkomende zee wandelt. Het geluid van het kabbelende water is extreem rustgevend. De Crema Delicato tegels geven samen met het witte dak van het poolhouse een zuiderse sfeer. Het opzij gelegen moerasgedeelte maakt een organisch deel uit van de uitgestrekte tuin die de zwemvijver omarmt.

 

2015-2016 GOUD IN DE CATEGORIE:

ZWEMVIJVERS TOT €35.000

Klassieke zwemvijver goud 2015 -2016

Klassieke zwemvijver. Deze klassieke zwemvijver met EPDM waterdichting is voorzien van een Intelliflo waterbeheerssysteem, een UV behandeling en pH regeling. De vijver wordt mooi verlicht met Adagio ledlampen. De natuurlijke filtratie gebeurt via een lavafilter op basis van Equisetum scirpoides.

 

2014-2015 BRONS IN DE CATEGORIE:

ZWEMVIJVERS TOT +€50.000

hybride zwemvijver goud 2014-2015

Infinity look en zwevende trap. In het verlengde van het huis boordt deze zwemvijver de tuin op een uiterst fraaie manier af. De zwarte randstenen in gebrande graniet contrasteren mooi met de zandkleurige tegels die op hun beurt mooi aansluiten bij de gevel van de woning. Eyecatchers zijn de ligzone in graniet, de prachtige zwevende trap en de granieten overloopmuur die de vijver een infinity touch geeft.

 

2013-2014 ZILVER IN DE CATEGORIE:

ZWEMVIJVERS TOT €50.000

improved zwemvijver zilver 2013 -2014

Klassiek en mooi. Deze klassieke zwemvijver ligt in een afhellende tuin. Daarom werd gekozen om hem uit de grond omhoog te halen. De trappen, afboording en rechtopstaande wanden in grijze arduin zorgen voor een klassiek en mooi effect.

 

2013-2014 GOUD IN DE CATEGORIE:

ZWEMVIJVERS > €50.000

hybride zwemvijver goud 2013 -2014

Spiegel van de tuin. Deze vijver sluit zeer nauw aan bij het huis. Je stapt als het ware van de woonkamer rechtstreeks in het water. De strak getekende zwemvijver vormt de ziel en de spiegel van de tuin. Het zwarte gebrande graniet en de Belgische blauwsteen geven de vijver een peilloze diepte. Het oppervlak weerspiegelt op een prachtige manier zowel huis als bomen en tuin.

 

2012-2013 GOUD IN DE CATEGORIE:

ZWEMVIJVERS TOT €50.000

zwemvijver goud 2012 -2013

Puur Natuur. Dit prijsbeest van ’t Groene Plan is een zwemvijver pur sang. Ontdaan van alle technische snufjes charmeert dit project door zijn eenvoud. De twee fonteintjes zijn er, de boordstenen sluiten wonderwel aan op het aangrenzende terras, de houten vlonder ligt in het midden van de trappen die een niveauverschil in de tuin overbruggen. Skimmerstenen, een lavazone, gele lis: puur natuur.

 

2012-2013 ZILVER IN DE CATEGORIE:

ZWEMVIJVERS > €50.000

zwemvijver zilver 2012 -2013

GRANDEUR. Het kenmerk van de zwemvijvers van ’t Groene Plan zijn de twee metalen - overwegend koperen - fonteintjes, buisjes eigenlijk, die alle projecten iets frivools en zeer vertrouwds geven. Deze grote zwemvijver, type downflow, kent een hoog afwerkingsniveau. De bodem en de trappen, over de gehele breedte van de kuip, zijn bekleed met blauwe hardsteen. Het geeft de vijver grandeur.

 

2009-2010 BRONS IN DE CATEGORIE:

ZWEMVIJVERS

zwemvijver brons 2009 -2010

Zwemvijver met een grote ’V’. Het visitekaartje dat ’t Groene Plan heeft gebouwd in de eigen tuin mag er wezen. Het betreft een erg grote zwemvijver in een mooi aangelegde tuin. De eigenaar annex ontwerper heeft ervoor gezorgd dat het project er op z’n paasbest bijligt: een robot heeft het water gereinigd en nergens is een spatje vuil te bespeuren. De zuivering van water en bad gebeurt natuurlijk of mechanisch. De donkere folie werd vooraf op maat gemaakt. De Belgische blauwe hardsteen die het geheel afboordt, geeft deze vijver een tijdloze klasse. De vijver heeft geen verwarming, omdat de ontwerper daarmee wil voorkomen dat het zuurstofgehalte - nauwkeurig opgebouwd in de moeraszone - in het water daalt. Gelukkig was de zomer van 2009 mild voor wie wilde zwemmen in een niet-bijverwarmde vijver of dito zwembad. De winter daarentegen was berekoud en toch vroor deze vijver toen niet dicht: door het inblazen van lucht bleef het water ijsvrij. Dit soort projecten zwengelt ongetwijfeld het debat aan over de soms erg dunne lijn tussen zwembaden en zwemvijvers. Maar de jury was unisono: dit is een zwemvijver met een grote ’V’.